Primul obiectiv de marketing este atragerea de vizitatori pe site-ul afacerii tale, dar apoi trebuie sa faci tot posibilul sa ii transformi pe acestia in clienti, sa ii convingi sa cumpere de la tine. Iata patru strategii care te pot ajuta in acest sens.

Vinde pe mai multe canale ale pietei tale. Chiar daca site-ul tau este foarte bine construit, nu uita ca nu este singurul loc in care oamenii vor veni cand vor cauta un produs din gama celor pe care tu le oferi. Asa ca incearca sa te folosesti si de site-urile dedicate vanzarilor, precum Amazon, la nivel international sau OLX, Tocmai, la nivel national. Potentialii clienti pot navinga pe respectivele pagini web cautand ceva ce tu le poti oferi, fara sa stie de existent afacerii tale.

Citeste mai jos

Fii prezent in locurile in care clientii sau potentialii clienti sunt. Pentru a putea face acest lucru, trebuie sa iti cunosti foarte bine publicul tinta. Pe ce fel de site-uri petrec acesti oameni cel mai mult timp? Ce retele de socializare prefera? Aceste intrebari si multe altele trebuie sa isi gaseasca raspunsul clar in urma cercetarii de piata pe care tu o efectuezi.

Optimizeaza-ti site-ul pentru dispozitivele mobile. Studiile arata ca din ce in ce mai multi oameni isi cauta produsele sau serviciile de care au nevoie in metrou, in autobuz sau in alte momente din zi in care intra pe internet de pe dispozitive mobile. Asa ca este foarte important pentru tine sa ai site-ul optimizat pentru acestea. In caz contrar, ai reale sanse sa iti pierzi un numar important de potentiali client.

Citeste si:  5 moduri prin care sa ii faci pe oameni sa isi aminteasca de tine

Acorda-ti posibilitatea de a creste  nivel teritorial. Doar daca nu ai in plan ca vreodata sa vinzi in afara Romaniei, nu trebuie sa te intereseze acest aspect. Dar, in comertul online, sunt foarte putine cazurile in care sa nu existe acest scop. In plus, in momentul in care  Asadar, trebuie sa fii pe faza oricand pentru un potential client din strainatate, iar in acest sens exista o serie de masuri pe care sa le iei: ofera posibilitatea de schimbare a limbii din romana in engleza, ofera servicii de plata folosite la nivel international, precum PayPal si asa mai departe.

Autor: Claudia Caraba