SEO, Social Media, Google Adwords toate sunt instrumente minunate in domeniul marketingului. Cel mai mare atuu al online-ului este rapiditatea si permisivitatea. Fie ca vorbim de buget, de grafica sau doar dorinta de a transmite un mesaj rapid si la cat mai multa lume, online-ul este prietenul tau. Dar nu trebuie sa ne bazam doar pe acesta. Insa reclama online nu trebuie sa acapareze tot bugetul pe care il investim in marketing. Pana la urma urmei, chiar si  nume precum Milka sau producatorii si companiile mari au campanii offline.  Cele mai mari companii lucreaza in ambele directii in online si in ofline.

Marketingul de calitate in afara online-ului poate fi obtinut prin tehnici relativ simple. Cel mai mult ai nevoie de oameni creativi si rabdatori.

Poate prima idee care iti vine in minte atunci cand spui marketing offline este reclama televizita, insa aceasta este costisitoare (atat pentru cumpararea spatiului publicitar, cat si pentru realizarea reclamei in sine). Pentru companiile mici cu buget limitat, reclamele televizate sau panourile publicatare imense nu sunt o optiune pentru ca sunt foarte costisitoare si ar trebui sa aloce aproape tot bugetul acestui segment de marketing.  Aici sunt cateva idei de impact, dar care nu necesita un buget exorbitant:

Citeste mai jos

 1. Promotii la comun!

Aceasta strategie este cel mai des intalnita in domeniul retail, insa merge in orice tip de business. Ideea de baza a acestei strategii este sa cauti companii care ofera produse sau servicii asemanatoare cu ale tale si sa faceti un parteneriat. In timpul promotiilor faceti in asa fel incat, pe langa marketingul produselor proprii, sa va faceti reclama unii altora!

Citeste si:  Ce credea miliardarul Steve Jobs despre marketing

Unde poti gasii astfel de parteneri? In punctul doi al articolului.

2. Socializare!

Incearca sa te inscrii in cluburi dedicate antreprenorilor si managerilor sau sa participi la cat mai multe intalniri, evenimente dedicate antreprenorilor si managerilor. Asa este cel mai simplu sa iti faci conexiuni, reclama si sa cauti parteneriate.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Marketing si Branding

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

3. Petreceri si mostre!

Indiferent ca ai o companie mica deschisa doar la nivel local sau ai deschis o  locatie noua petrecerile sunt bine venite! Ce poate fi mai atractiv decat o petrecere cu intrare libera?  In plus daca oferi si mostre ai toate sansele sa atragi un numar cat mai mare de oameni.

O sa devii vizbil publicului local si daca petrecerea este reusita o sa isi aminteasca de tine si de produsele tale.