O mașină de cusut este mai mult decât pare. Nu este doar un dispozitiv creat pentru a ajuta în coaserea unor articole vestimentare, ci și un culoar care te leagă de țelul tău. Cu ajutorul acesteia poți să te bucuri de pasiune ta pentru croitorie, poți da frâu liber imaginației și crea adevărate opere de artă.

Ești la început de drum și nu știi încă încotro? Începe prin a achiziționa o mașină de cusut casnică, care să îți permită să explorezi mai ușor această nouă lume.

Citeste mai jos

Cusut&Brodat, parte a Bro Rom – cel mai vechi furnizor de mașini de cusut Brother din România, te ajută să descoperi care ar fi criteriile pe care trebuie să le iei în considerare atunci când dorești să achiziționezi un produs menit să-ți susțină hobby-ul.

Vezi ce tip de mașină de cusut s-ar preta nevoilor tale!

Pe piață se găsesc două mari tipuri de mașini de cusut – electrice și mecanice.

Diferența între acestea constă în funcționalitate, o mașină de cusut electrică dispunând de funcții speciale, ce merită luate în considerare (display LCD, sistem automat de introducere a aței în ac). Nici cele mecanice nu sunt de evitat. Oferind funcțiile de bază, acestea sunt ideale a fi utilizate de către persoanele care nu cunosc absolut deloc acest domeniu interesant.

Caută detalii despre branduri!

Chiar dacă există și firme nu prea cunoscute care produc mașini de cusut de calitate, nu ar trebui să riști. Caută în online informații despre cele mai bune branduri, întreabă-i pe cei apropiați și apoi decide ce s-ar potrivi cel mai bine nevoilor tale. Dintre cele mai cunoscute și apreciate mașini de cusut se pot menționa: Singer, Brother, Viking, Bernina, BabyLock și Janome, dar mai sunt și altele.

Citeste si:  TeCOMM: Top 3 elemente cheie pentru succesul unui magazin online

Hotărăște ce funcții de coasere ar trebui să aibă mașina de cusut!

Citeste mai jos

În primul rând, este necesar ca mașina de cusut casnică să poată efectua câteva modele de cusături de bază, cum ar fi cea dreaptă și cea în zigzag. De asemenea, trebuie să poată realiza cusături decorative, butoniere, festonare și cusături speciale pentru materiale elastice.

Un alt lucru important de luat în considerare este posibilitatea de reglare a pasului cusăturilor. Această opțiune îți va permite să obții atât o cusătură rezistentă, cât și un tiv discret.

Ia în calcul dimensiunea motorului!

Dimensiunea motorului mașinii de cusut are o influență mare asupra greutății acesteia și asupra puterii ei. În cazul în care vei dori să utilizezi mașina pentru textile ușoare sau trebuie să o transporți des dintr-un loc în altul, este recomandat un motor mai mic. Dacă însă o vei folosi pentru textile groase, cum ar fi denimul, este necesar un motor cu o putere mai mare.

Ai grijă de unde achiziționezi mașina de cusut!

Dacă te avânți după mașini de cusut ieftine, acordă mare atenție celui care le vinde. Cum pe piață sunt nenumărate companii care oferă astfel de produse, lucrurile vor părea complicate. Simplifică-le analizând cu atenție serviciile pe care vânzătorii le oferă și ia în calcul garanția oferită. Mai ia în considerare și faptul că, o firmă care se respectă va oferi servicii complete, inclusive consultanță și service.