Atunci cand vorbim despre gradul de eficienta si de placere pe care il determina mediul de lucru propriu-zis, trebuie luate in calcul mai multe aspecte.

Exista o serie de lucruri care fac mediul de lucru unul placut si ne sporesc productivitatea. Angajatorii trebuie sa tina cont de aceste aspecte privind mediul de lucru si sa le puna in practica daca vor sa aiba parte de angajati dornici de munca.

Aici nu ne referim la beneficiile din mediul de lucru de genul meselor de ping pong din birouri, mancarea nelimitata, animalele de companie aduse la firma, masaje si altele din aceasta serie. Acestea suna bine, intr-adevar. Ne iubim catelul, dar trebuie sa recunoastem ca s-ar transforma intr-un adevarat dezastru un birou in care se intalnesc 5 caini.

Citeste mai jos

Adevarul este ca dupa ce trece elementul noutatii, aceste beneficii marunte sunt doar o mica parte din ceea ce ne face sa numim mediul de lucru unul minunat. In niciun caz nu reprezinta motivul principal pentru care un angajat ar vrea sa ramana in respectiva firma sau sa creasca si sa contribuie la dezvoltarea ei.

Atunci cand cauti sa te angajezi intr-o companie, concentreaza-te mai degraba pe o cultura organizationala elaborata si bine pusa la punct decat pe micile beneficii enumerate din mediul de lucru de mai sus. Iata cateva din calitatile pe care este indicat sa le reperam la o firma atunci cand ne gandim sa ne angajam acolo:

Impactul pietei si al clientilor

Intreaba-te daca vei avea oportunitatea sa faci un impact si daca responsabilitatile tale s-ar alinia cu misiunea si strategia companiei. Daca da, acesta este cel mai bun semn al faptului ca in respectiva companie vei putea sa te bucuri de mediul de lucru potrivit si de un viitor stralucit.

Citeste si:  Obiceiuri la care ar trebui sa renunti pentru a-ti mari productivitatea

Provocarea

Nu trebuie sa te opresti niciodata din invatat. Daca nu te simti pe alocuri coplesit de ceea ce ai de invatat, cu siguranta nu cresti. Compenia in care lurezi, prin mediul de lucru, trebuie sa iti ofere oportunitatea de a avea mereu parte de provocari care sa iti accelereze dezvoltarea.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Respectul

Oamenii care se afla in jurul tau in mediul de lucru trebuie sa te faca sa te simti apreciat. Nu in ultimul rand, sefii sau managerii trebuie sa iti ofere respect, indiferent de gen, nationalitate, religie sau altele. Cauta companii care investesc continuu in invatare, care te trimit la traininguri, care te apreciaza si te ajuta sa cresti.

Valori

Valorile companiei in care lucrezi trebuie sa se alinieze cu propriile tale valori. Este important, pe langa mediul de lucru, sa existe si un sistem de valori care fie respectat.

Petreci mai mult timp la munca decat in orice alt loc, asadar mediul de lucru trebuie sa fie unul care sa te faca sa fii multumit cu tine si cu punctul in care te situezi in acest moment. Nu iti cobori standardele, crezi in tine si vei reusi sa obtii tot ceea ce iti propui!