Aceasta este a doua parte a prezentarii cu sfaturi practice pentru a-ti pierde angajatii. Daca vrei sa citesti prima parte acceseaza link-ul: Metode practice prin care sa iti pierzi cei mai buni angajati – partea I

  1. Nu-ti tine promisiunile

Acesta este un aspect foarte important. Fa promisiuni cat mai multe si cat mai exotice. Acesta este si motivul pentru care toata lumea iubeste politicienii. Angajatul isi doreste program felexibil ? Salariu bun? Weekendul liber? Concediu platit? Promite-i. Tuturor ne plac promisiunile, mai ales atunci cand nu se implinesc. Gandeste-te logic. Daca ii spui de la inceput ca nu oferi nimic din ce isi doreste, unde mai este farmecul? Daca te tii de cuvant, unde mai este surpriza? Fii spontan, cheama-ti angajatii la munca in weekendul in care si-au planificat excursia la mare. Precis nu se asteptau la asta.

Citeste mai jos

  1. Angajeaza si promoveaza oameni care nu sunt potriviti

Daca angajezi oameni incompetenti, ii vei stimula pe cei buni sa munceasca mai mult. E logic, nu? Ei vor trebui sa faca si treaba celor noi. Ai grija ca atunci cand promovezi pe cineva, sa fie lipsit de initativa si lingusitor. In acest mod vei fi  inconjurat de oameni care nu iti ies din cuvant, iar cei muncitori vor face treaba de jos. Cand vezi ca un angajat lucreaza foarte mult pentru o promovare, nu il promova. In acest fel va lucra si mai mult, sperand in continuare ca va fi promovat. Nu in ultimul rand, daca promovezi pe cineva competent, la un moment, dat iti poate amenita pozitia, asa ca ai grija.

  1. Nu lasa oamenii sa isi urmareasca pasiunile
Citeste si:  7 modalitati prin care poti afla daca practici un management defectuos

Pune-le oamenilor ochelari de cal si nu ii lasa sa gandeasca in afara cutiei. Priveste-ti subalternii ca pe niste sclavi si aminteste-ti mereu ca tu esti creierul operatiunii, pe cand ei se ocupa doar cu munca bruta. Daca lasi un om sa gandeasca si sa faca cu pasiune ceva, sunt riscuri mari sa ii placa si sa ramana in companie. Citeste si partea a treia a acestui articol!