Mihaela Georgescu este Networking Trainer & Coach. A fondat un ONG la 20 de ani, a fost redactor-sef pentru o revista pana la 23, a experimentat apoi viata corporatista in calitate de specialist de relatii publice pentru una dintre cele mai respectate case de avocatura de business din Romania, iar apoi a hotarat sa treaca la statutul de freelancer si antreprenor, punand bazele unui concept nou: Networkability – cum sa faci networking eficient si sa construiesti relatii valoroase. Mihaela Georgescu este trainer certificat, iar in prezent activeaza intr-un ONG de training in Romania si face parte din biroul de conducere al European Youth Press, retea la nivel european de tineri jurnalisti. A fost implicata in peste 20 de proiecte internationale in 17 tari, iar de curand, a decis sa foloseasca experienta acumulata pentru a ajuta antreprenorii si consultantii sa isi dezvolte afacerea, promovandu-se eficient. Mai multe gasesti pe www.learnnetworkability.com

 

Pentru orice tip de afacere si pentru orice specialist, a avea suportul presei si a fi publicat, ofera o foarte mare greutate in ochii potentialilor clienti. Cel mai mare beneficiu pe care il aduce o aparitie in presa este construirea imediata de credibilitate: cu totii tindem sa avem mai multa incredere in abilitatile si cunostintele unui expert, daca citim povestea lui in media sau daca ii este ceruta parerea de catre jurnalisti. In calitate de antreprenor sau consultant,  de cele mai multe ori te intrebi de ce ar publica presa ceva despre tine, care esti la inceput de drum si poate fara o cifra de afaceri foarte mare inca.

Citeste mai jos

Chiar daca ai construit o afacere de la zero, probabil ca te gandesti ca nu ai foarte multe de spus pentru a atrage atentia jurnalistilor, ca n-ai nimic „senzational” sau iesit din comun. Inclusiv eu am trecut prin asta la inceputuri cand am fondat primul meu ONG: ma intrebam ce e special la mine sau la ONG-ul meu si nu gaseam lucruri la care sa strig: „Asta este, cu asta rup gura…presei!”.

Insa am invatat de-alungul timpului ca aceasta este o intrebare gresita, si ca nu de la asta trebuie sa incepi atunci cand vorbesti despre afacerea ta. Cu exceptia cazului in care chiar faci ceva absolut nou pe piata in care activezi, unicitatea este mai degraba un fel de curcubeu la care visam cu totii, dar pe care nu il vom prinde niciodata. Austin Kleon explica in cartea lui, Steal Like an Artist: 10 Things Nobody Told You About Being Creative, faptul ca NIMIC nu e de fapt nou, totul este doar o reinventare sau conectare a diverselor idei existente deja. Si atunci de unde unde poti porni?

Citeste si:  Bunele maniere ale unui lider - Din categoria "ASA NU"

Intrebarea pe care este recomandat sa ti-o adresezi este: care e povestea mea, cum am ajuns aici? De ce? Pentru ca povestile oamenilor vand. Vand ziare, vand reviste, vand business-uri… Pentru ca atunci cand citesti povestea unui om, te poti identifica cu ea, poti invata din ea, poti relationa. De aceea e atat de important sa stim cum sa ne realizam un pitch sau un bio in mod eficient. Oricat de banal ar suna, suntem crescuti cu povesti. Si ca orice poveste, cel mai mult ne atrag cele cu happy ending, insa in acelasi timp cele in care Fat Frumos a trebuit sa se lupte cu zmei si balauri pentru a o salva pe Consanzeana si a ajunge la „happy ever after”.

Morala? Foloseste-te de provocarile prin care ai trecut pentru a-ti construi afacerea atunci cand scrii jurnalistilor. Nimanui nu i-a fost usor. Nimeni nu s-a nascut invatat. Iar oamenilor – cititori si respectiv potentialii tai clienti – le plac aceste povesti. Pentru ca desi poate nu vor sa o recunoasca, si ei au trecut prin asta. Sau daca nu au trecut (inca), te admira pentru ca tu ai avut curajul sa o faci. Iar jurnalistii stiu asta. Si vor accepta sa iti publice povestea.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Management si Leadership

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Daca ai vrea sa stii mai multe trucuri despre cum sa apari in presa sau te-ar ajuta suportul cuiva in a implementa acestei idei, te invit cu drag sa te inscrii la trainingul Be The News – Cum Sa Iti Promovezi Business-ul In Presa In Doar 2 Zile (chiar daca nu ai interactionat niciodata cu jurnalistii). La inscriere vei primi Gratuit Acces Imediat la Ghidul 5 Pasi Pentru A Fi Publicat De Catre Presa: http://www.learnnetworkability.com/be-the-news/

de Mihaela Georgescu, Primul Networking Trainer&Coach din Romania, fondator Networkability

networkability