Diversitatea este un element foarte important in orice afacere, intrucat clientii sau potentialii clienti au preferinte diferite unii fata de ceilalti, iar tu, ca antreprenor, trebuie sa satisfaci nevoile cumparatorilor. Intre aceste preferinte se numara si diversitatea modalitatilor de plata. Sunt oameni care nu vor sa aiba de-a face cu sistemul online, pe cand altii numai pe acesta se bazeaza. Ideea este ca nu vrei sa pierzi o serie de clienti pentru simplul fapt ca firmele concurente ofera o modalitate de plata pe care tu nu o ai integrata.

Asadar, iti prezentam cele mai folosite modalitati de plata, care nu ar trebui sa lipseasca din site-ul afacerii tale.

Plata cu telefonul

Cand auzi acest lucru, probabil ca te gandesti la vechia varianta a platii prin SMS. Ei bine, aceasta mai este foarte putin utilizata si numai pentru plati mici, in schimb, tot mai folosita este scanarea unui cod QR cu smartphone-ul. Pentru aceasta este necesara descarcarea aplicatiei SEQR si deschiderea unui cont la GarantiBank.

Citeste mai jos

Gandeste-te ca foarte multi oameni navigheaza pe site-urile de comert online doar de pe dispozitivele mobile. Iar cei care pot face acest lucru, cu siguranta isi doresc ca, pentru a achizitiona un produs sau un serviciu fara sa fie nevoie sa mai deschida computerul.

Plata cu cardul

Din ce in ce mai multi oameni se folosesc de aceasta optiune, cu atat mai mult cu cat cele mai multe dintre banci nu percep comision pentru aceasta varianta.

Plata prin online banking

Si aceasta modalitate este din ce in ce mai utilizata, dar sunt o multime de oameni care nu beneficiaza de serviciul de online banking. Cu toate acestea, tu trebuie sa fii pregatit pentru gama clientilor care au optiunea activata.

Citeste si:  Cum sa atragi mai mult trafic pe blogul tau

Plata la ramburs

In cazul in care comercializezi produse pe care le trimiti folosindu-te de serviciile de coletarie, plata la ridicarea coletului este inca  una dintre cele mai folosite. Foarte multi oameni au mari retineri cand vine vorba de sistemul electronic sau cel online, asa ca trebuie sa fii deschis si in fata lor.

Plata prin PayPal

Aceasta optiune este foarte utila cu atat mai mult cand vine vorba de extinderea publicurilor tinta catre pietele din strainatate. In foarte multe tari, serviciile PayPal sunt foarte utilizate, asadar, clientii se asteapta sa aiba aceasta posibilitate si pe site-ul tau.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Marketing Online

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Exista mai multe modalitati decat cele prezentate aici. Noi doar le-am trecut in revista pe cele mai importante si cele mai utilizate, dar, oricum, tu trebuie sa te adaptezi pietei careia te adresezi.

Autor: Claudia Caraba