Motivarea angajatilor are puterea de a pastra profesionalismul in cadrul companiei, de a stimula cultura companiei si de a atrage noi talente. Neglijarea nevoilor angajatilor poate avea un efect opus ce poate fi devastator.

Iata cateva nevoi ale angajatilor mai putin cunoscute si modul in care angajatorii le pot satisface pentru a mentine fidelitatea si multumirea echipelor lor:

 

  1. Conexiunile personale

Relatiile la locul de munca sunt o parte importanta a satisfactiei jobului, insa relatiile dintre colegi nu sunt singurele care conteaza. Angajatii isi doresc sa aiba o buna relatie si cu seful lor.

Citeste mai jos

Intr-un studiu realizat de Virgin Pulse in acest an asupra unui numar de angajati din SUA si Canada, 19% din  respondenti au declarat ca doresc ca angajatorilor sa le pese mai mult de bunastarea lor sociala. In plus, 60% au spus ca o relatie buna cu angajatorul are un impact pozitiv asupra productivitatii la locul de munca, in timp ce 44% au spus ca are un impact pozitiv asupra nivelului lor de stres.

In aceasta situatie furnizarea de instrumente pentru stimularea colaborarii in echipa, cum ar fi activitatile de team building, nu este de ajuns. Conducerea ar trebui sa participe si ea in mod activ. Ar trebui sa construiasca relatii personale cu angajatii si sa vorbeasca despre subiecte ce nu tin neaparat de locul de munca. Integrandu-te in echipa vei reduce decalajul angajator-angajat si vei crea un mediu de colaborare.

 

  1. Sprijin financiar

Angajatilor le pasa de salariile lor, salariul fiind o parte importanta a satisfactiei la locul de munca.

In cadrul aceluiasi studiu realizat de Virgin Pulse, 40% dintre angajati au spus ca si-ar dori ca angajatorilor sa le pese mai mult de bunastarea lor financiara.

Citeste si:  Sorin Faur: Tendinte in recrutare pentru 2015

In cadrul unui alt studiu in care au fost intervievati  400 de specialisti in resurse umane, 37% au declarat ca foarte multi angajati au renuntat la un loc de munca deoarece acesta nu le aducea satisfactie financiara.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Desi 80% dintre profesionistii din domeniul resurselor umane au spus ca ofera planuri de pensii si consultanta pentru angajati, majoritatea nu ofera si formare in domeniul financiar pentru investitii, formare in domeniul financiar pentru bugetarea de baza sau monitorizarea scorului cu privire la credite. Aceasta forma de educatie financiara ar usura stresul financiar si ar ajuta angajatii sa inteleaga si sa gestioneze mai bine banii lor.

 

  1. Sanatatea emotionala

Angajatilor nu le pasa doar de partea financiara, de asemenea, ei isi dorsc ca angajatorilor sa le pese mai mult si de starea lor psihica. Printre cei intervievati de Virgin Pulse, 36% au spus ca isi doresc ca angatorul sa acorde mai mult interses starii lor emotionale.

Stresul reprezinta o problema majora in forta de munca, atat in randul angajatilor cat si angajatorilor. In plus, conflictele intre membrii unei echipe trec de multe ori neobservate de catre lideri, provocand tensiune, frustrare si tot felul de efecte emotionale negative.

O comunicare deschisa intre angajati si angajator cu siguranta va produce o mai buna stare emotinala, nu doar asupra angajatilor ci de ambele parti.