Dintre toate momentele in care auzi “Sa aveti o zi buna”, pe cate anume le consideri sincere? Cu siguranta ca nu este un numar foarte mare. Acum gandeste-te la modul in care echipa de vanzari din care faci parte sau care te reprezinta, spune aceste cuvinte si cat impact au.

Daca spui ceva, ca om de vanzari, trebuie sa exprimi sinceritate si relevanta. Contintul mesajului este, intr-adevar, foarte important, dar are de pierdut daca prospectul are sentimentul ca vorbeste cu un robot. Invata sa fii uman!

Mai mult decat atat, iata patru lucruri pe care orice om de vanzari ar trebui sa si le insuseasca pentru a exprima sinceritate.

Citeste mai jos

Priveste-ti interlocutorul in ochi.

Acest lucru exprima aproape intotdeauna sinceritate, iar mesajul tau va avea un plus inca de la inceput. Ai grija doar la faptul ca unii oameni sunt deranjati de acest comportament. Pentru a testa daca e asa sau nu, creeaza un moment de privire fixa reciproca ochi in ochi. In functie de reactia celuilalt iti vei da seama daca te poti baza sau nu pe aceasta tehnica.

Spune altceva decat ce spune toata lumea.

“Buna ziua. Sunt X si va sun din partea companiei Y pentru a discuta cu dumneavoastra despre Z.[…] La revedere. O zi buna.” Suna cunoscut tiparul, nu-i asa? Incearca sa te diferentiezi din multime. Cuvintele pe care oamenii le aud de zeci de ori pe zi nu exprima nici macar putina sinceritate, iar scopul discutiei se pierde.

Strange-i mana interlocutorului asa cum trebuie.

Chiar daca dai mana cu zeci de persoane zilnic, nu arata acest lucru. Intampina-ti clientul cu o strangere de mana ferma si nu uita de contactul vizual care este foarte important in acest moment.

Citeste si:  Afla cum sa fii mai bun in vanzari online

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Tehnici de vanzare

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Zambeste.

Nu fortat, nu fals, dar zambeste tot timpul. Daca nu iti vine sa zambesti, zambeste totusi. Chiar si atunci cand incerci sa faci o vanzare prin telefon, zambeste. Cand oamenii vad fete deschise si luminoase, vor zambi, la randul lor, din suflet.