„Succesul inseamna a fi in stare sa mergi din esec in esec, fara sa-ti pierzi entuziasmul.”  – Wiston Churchill

A reusi sa privesti aspectele pozitive ale unui esec este o mare realizare in lumea afacerilor, iar astazi este celebrata de multi experti din industrie. Exista lectii incredibile ce pot fi invatate prin examinarea unui esec. Iar pentru asta, in cele ce urmeaza, am enumerat cateva exemple de oameni care, desi au lasat impresia ca vor esua au resuit!

J.K. Rowling

Intr-un moment al vietii ei, Rowling era o mama singura, somera si deprimata care nu credea ca va mai putea realiza ceva. Si-a petrecut multe zile si nopti prin cafenele, incercand sa scrie un roman despre un vrajitor. In 1995, toti cei 12 mari editori au respins scenariul Harry Potter. Insa, in cele din urma, esecul a fost fundatia pe care a reusit sa-si creeze succesul. Un an mai tarziu, o mica editura, Bloomsbury a acceptat-o. Astazi, J.K. Rowling a vandut peste 400 de milioane de exemplare din cartile sale si este considerata a fi cea mai de succes autoare in Marea Britanie.

Bill Gates

Inainte de Microsoft, Bill Gates a suferit un esec in afaceri. Cunoscut astazi ca fiind unul dintre cei mai bogati oameni din lume, prima a facere a acestuia a fost intr-adevar un esec. Traf-O-Data a fost un parteneriat intre Gates, Paul Gilbert si Paul Allen. Scopul a fost acela de a crea rapoarte pentru inginerii de pe sosele cu privire la datele de trafic brute. Masina creata pentru a procesa nu a avut succes cand a fost prezentata. Totusi, aceasta afacere l-a ajutat pe Gates si pe partenerul sau, Paul Allen, sa realizeze Microsoft. Chiar daca Gates nu a reusit la prima lui incercare, nu s-a lasat descurajat sa incerce din nou.

Citeste si:  Crezi ca ai numai 5 simturi? Afla de ce esti capabil sa faci cu ele si unde le poti pune in valoare

Henry Ford

Ford este renumit pentru compania sa Ford Motor Company, una dintre cele mai de succes companii de automobile din toate timpurile. Cu toate acestea, Ford a esuat de doua ori inainte de a avea succesul de astazi. In 1889, la varsta de 36 de ani, Ford a format prima sa companie Detroit Automobile Company, care ulterior a dat faliment. A doua incercare a avut loc in 1901 cand a creat compania Henry Ford, de unde a plecat doar cu drepturile de autor pentru numele sau. Compania a fost ulterior redenumita Compania Cadillac Automobile. A treia incercare, cu Ford Motor Company care a dat lovitura.

Thomas Edison

Despre acesta se zice ca a esuat de 10 000 de ori inainte sa inventeze becul electric. Intrebat de un jurnalist daca nu a vrut sa renunte dupa 9 000 de incercari esuate, acesta a raspuns: “de ce as renunta vreodata? Acum stiu sigur peste 9 000 de moduri in care un bec electric nu va functiona. Succesul este aproape in mana mea”. Edison este cel mai mare inventator al tuturor timpurilor cu peste 1 000 de brevete pe numele sau. El este un exemplu de cineva care a refuzat sa renunte vreodata, indiferent de cirmustante.

Walt Disney

Greu de crezut ca Walt Disney a fost vreodata considerat un esec. Disney a fost concediat de catre editorul sau in 1919 pentru “lipsa de imaginatie si fara idei bune”. Prima sa afacere, un studio de animatie cu numele Laugh-O-Gram a falimentat. Esecurile timpurii din viata lui Disney nu l-au descurajat sa avanseze. Mutat la Hollywood, acesta a creat compania Walt Disney, poarta catre viitorul sau succes.