Lumea este plina de oameni de succes. Poti sa treci pe langa ei si nu iti vei da seama deoarece nu sunt chiar usor de recunoscut.

Intrebare este, cum poti face diferenta intre directorii si liderii adevarati care chiar au ceva de oferit si cei care pretind ca sunt mai mult decat niste actori care spun tot felul de minciuni in blogosfera, social media si revistele de afaceri? Simplu. Prin comportamentul lor.

Iata cum se comporta oamenii de succes reali:

 

  1. Conduc companii reale

Ei au cariere reale. Conduc companii reale cu produse si clienti reali. Au experiente reale de management al afacerilor si organizatiilor de care probabil ai auzit deja. Daca biografia lor vorbeste doar de carti, seminarii si discursuri, asta inseamna ca nu sunt reali.

 

  1. Nu au o vizibiltate foarte mare

Exista, bineinteles, oameni de succes care sunt foarte cunoscuti si vizibili – Mark Cuban si Donald Trump, de exemplu – dar sunt rari. Cei mai multi dintre ei nu au nici cel mai mic interes sa fie faimosi. Daca doar faima si averea sunt lucrurile care conteaza pentru tine, cel mai probabil vei fi dezamagit de rezultat.

 

  1. Nu incearca sa-ti vanda ceva

Directorii si liderii de afaceri adevarati pot scrie o carte sau un blog si, dupa ce se retrag, vor tine, probabil, unul-doua discursuri, dar in general, au castigat banii prin munca, prin cresterea companiei si vanzarea produselor, nu prin a te face pe tine sa-ti cheltuiesti toti banii pentru a le auzi povestile si perlele intelepciunii lor.

 

  1. Isi iubesc munca lor
Citeste si:  8 moduri prin care un lider poate reduce anxietatea la locul de munca

Daca il intrebi pe Tim Cook, Mark Zuckerberg sau Satya Nadella cum isi castiga salariul de zi cu zi, vei auzi despre Apple, Facebook si Microsoft. Sunt pasionati de munca lor si mandri de produsele si realizarile companiilor lor. Succesul poate veni impreuna cu brandul, dar nu este ceea ce ii impulsioneaza zi de zi.

 

  1. Fac lucrurile in felul lor

Modul in care conduc si cultura pe care ei o construiesc nu este niciodata o copie a lucrurilor din alta parte. Sigur ca au mentori si ca, uneori, stau pe umerii unor giganti, dar cu toate astea fac lucrurile in felul lor, urmandu-si propriile instincte si au foarte putina rabdare pentru status quo.

 

  1. Nu se auto-promoveaza

Nici nu trebuie sa faca asta. Carierele lor, realizarile lor, succesul companiilor lor vorbesc de la sine. Nu-i vei auzi niciodata spunand cati bani au sau cati bani castiga. Tind sa fie destul de modesti cu privire la acest lucru. Exista cateva exceptii ostentative, dar sunt putine si destul de rare.

 

  1. Stiu si ceea ce nu stiu

Marea majoritate a oamenilor realizati sunt umili. Cei care nu se incadreaza in aceasta categorie vor plati pentru orgoliul lor, mai devreme sau mai tarziu. Asta nu inseamna ca directorii nu sunt orgoliosi, dar cand esti inteligent si experimentat, stii pur si simplu ca nu posezi toate raspunsurile… si ca orice persoana care se comporta ca si cum ar sti totul este o persoana falsa.