Foarte multi oameni isi doresc succesul afacerii lor, dar nu multi reusesc sa treaca de niste bariere fixate de idei preconcepute. Asadar, daca si tu gandesti sau spui una dintre frazele urmatoare, poti sa incepi sa cauti problema acolo.

Nu va pot ajuta cu aceasta problema.

Chiar daca nu tine de domeniul afacerii tale, o problema a unui client este si problema ta. Poti sfatui respectiva persoana referitor la ceea ce ar trebui sa faca.

Nu stiu cum sa fac acest lucru.

In loc sa se blocheze in acest tip de gandire, oamenii de succes sunt constienti de faptul ca trebuie sa invete in mod continuu, sa aiba bazele oricarui domeniu oricat de putin legat de al lor.

Nu stiu ce este/ce inseamna asta.

Ignoranta si succesul sunt ca apa si uleiul. Daca nu te-ai mai intalnit cu o anumita chestiune pana la un moment dat, nu incerca sa o dai la o parte, ci afla ce este si cum te poate ajuta.

Am facut totul de unul singur.

Chiar daca ai realizari personale, nu ai cum sa fi facut totul de unul singur. Chiar daca, in mod direct, nu te-a ajutat nimeni, in mod indirect sigur ai avut surse de inspiratie si de ajutorare. Recunoastere ceea ce ai primit, multumeste si, abia apoi, vei putea sa obtii succesul (tot cu ajutor).

Citeste mai jos

Este prea devreme sa ma gandesc la asta.

Se poate intampla sa fie prea devreme sa actionezi in privinta unui aspect, dar sa te gandesti la el, niciodata. Nu uita ca obiectivele pe termen lung sunt cele mai importante si doar se bazeaza pe cele pe termen scurt.

Citeste si:  Storytelling – 4 povesti pe care orice afacere trebuie sa le spuna

Este prea tarziu.

Indiferent daca ne referim la momentul zilei sau la perioada vietii, nu este prea tarziu. Mai bine mai tarziu, decat niciodata, dar mai bine acum, decat peste cinci minute.

Imi pare rau, sunt deja prea ocupat.

Momentul in care nu mai ai timp nu este cel in care trebuie sa stagnezi, ci cel in care trebuie sa gasesti solutii pentru a-ti elibera cateva minute sau ore.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Management si Leadership

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Atata vreme cat concurenta nu ofera acest lucru, nici noi nu trebuie sa il oferim.

Niciodata nu trebuie sa te bazezi pe limitele altora. Inovatia este buna, iar unicitatea si mai buna. Nu uita ca orice strategie de branding impune diferentiere, iar brandul de succes are in spate oameni de succes.

Autor: Claudia Caraba