Acest articol reprezinta partea a patra din seria de articole intitulate: „Obiceiuri care te fac mai putin productiv”. Pentru a citi prima parte acceseaza link-ul Obiceiuri care te fac mai putin productiv

Partea a doua: Obiceiuri care te fac mai putin productiv – partea a doua

Citeste mai jos

Partea a treia: Obiceiuri care te fac mai putin productiv – partea a treia

Partea a parta: Obiceiuri care te fac mai putin productiv – partea a patra

  1. Multitasking

 

Activitatiile care necesita multitasking sunt cam pretutindeni in era moderna si aceasta abilitate este vazuta de multa lume ca pe un avantaj. Totusi, cercetarile demonstreaza faptul ca acest mod de lucru reduce substantial productivitatea si mareste riscul erorilor. Te gandesti ca tu esti o exceptie? Gandeste-te la urmatoarea informatie: numai 2% din populatie este capabila de multitasking in mod eficient. Pentru restul de 98%, tot ceea ce ne face este sa scada cu 40% productivitatea si sa mareasca rata de eroare cu 50%.

Ok, nu este productiv, dar cum poti sa scapi de acest obicei? Este extrem de dificil, dar cu exercitiu se poate realiza. O metoda buna este este sa inchizi notificarile de la sursele online (vezi punctul 5 si 6). Alta metoda utila ar fi sa nu imi mai iei laptopul in conferinte sau intalniri si sa folosesti o agenda.

 

  1. Folosirea telefonului inainte de culcare

 Ti s-a intamplat vreodata ca dupa stingerea luminii sa petreci cateva momente cu telefonul in mana inainte de culcare? Tii minte ca acele cateva momente s-au transformat in minute si apoi poate chiar in ore? Gandeste-te ca in acel timp ai fi putut sa te odihnesti, iar a doua zi ai fi fost in stare sa te trezesti la prima alarma. Dar nu este numai vorba despre timpul propriu-zis de somn, ci si de calitatea somnului. Studiile arata faptul ca persoanele care folosesc telefonul pe intuneric inainte de culcare au o calitate a somnului mult mai scazuta.

Citeste si:  5 moduri ieftine de a face PR pentru compania ta

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management PR si Comunicare

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Cum sa scapi de acest obicei? Achizitioneaza-ti un ceas cu alarma de sine statator si incarca-ti telefonul in alta camera.

 

Daca stimti ca nivelul productivitatii tale nu este foarte ridicat, este foarte posibil sa regasesti cateva obiceiuri din aceasta lista in activitatiile tale cotidiene. Nu este usor sa le inlaturi, dar daca iti doresti sa ajungi mai sus in cariera, este foarte important sa le acorzi atentia necesara.