Acest articol reprezinta partea a treia din seria de articole intitulate: „Obiceiuri care te fac mai putin productiv”. Pentru a citi prima parte acceseaza link-ul: Obiceiuri care te fac mai putin productiv

Citeste mai jos

Partea a doua: Obiceiuri care te fac mai putin productiv – partea II

  1. Verificarea retelelor sociale

Daca la punctul 4 am prezentat faptul ca dureaza cam 25 de minute pentru a te reconecta dupa ce ai fost distras de la munca, este la fel de valabil si aici. A fost demonstrat faptul ca exista un stimul care ne face sa verificam notificarile din retelele sociale, ceea face foarte dificila verificarea News Feedul „doar o data”. Chiar daca nu iti planifici sa dai scroll de 50 de ori, intr-un final, dupa mult timp pierdut, realizezi ca ai ajuns acolo. Retelele sociale au fost create dupa niste principii psihologice pentru a crea dependenta, de aceea, daca iti doresti sa fii mai productiv, amiteste-ti ca niciodata nu vei da un singur scroll.

 

  1. Tinerea telefonului la locul de munca

 

Ridica mama daca si tu ai un mic atac de panica atunci cand realizezi faptul ca nu ai telefonul cu tine, indiferent daca esti la birou, in timpul unei intalniri sau daca esti la o terasa si iti bei cafeaua. Smartphone-ul reprezinta, probabil, cea mai usoara metoda prin care o persoana poate fi distrasa, iar atunci cand iti tii la indemana telefonul in timp ce lucrezi, practic iti supui unui risc productivitatea. Rezultatele unui experiment afirma faptul ca subiectii care au primit un mesaj sau un apel in timpul unui test care necesita atentie intensa, au avut mai multe raspunsuri gresite si au fost mult mai predispusi spre a trata anumite puncte cu superficialitate. Persoanele care au primit un apel, chiar daca nu au raspuns, au fost de trei ori mai predispuse sa faca greseli. In realitate, rata de eroare era aproximativ acelasi, indiferent daca persoana a raspuns sau nu la mesaj sau apel. Psihologii care au condus experimentul afirma urmatorul lucru: In ciuda faptului ca subiectii au fost distrasi pentru putin timp, perioada necesara revenirii la punctul de concentrare maxima a fost foarte lunga.

Citeste si:  Despre RESPONSABILITATEA SOCIALA CORPORATIVA