Acest articol reprezinta partea a patra din seria de articole intitulate: „Obiceiuri care te fac mai putin productiv”. Pentru a citi prima parte acceseaza link-ul…Obiceiuri care te fac mai putin productiv

Citeste mai jos

Partea a doua: Obiceiuri care te fac mai putin productiv – partea II

Partea a treia: Obiceiuri care te fac mai putin productiv – partea III

  1. Navigarea pe internet in gol

 

Stii acel sentiment cand cauti ceva pe internet, apoi dai un click pe un „articol inrudit” si din click in click ajungi  sa citesti despre revolutia ruseasca? Daca raspunsul este da, atunci esti printre putinii care recunosc acest lucru. Este un efect secundar al unui job care necesita cautari pe internet frecvente. Nu este in sine un lucru rau atunci cand nu ai nimic mai bun de facut si trebuie sa iti omori timpul, dar cand ai un task important de finalizat este un impediment care nu trebuie subestimat. In cazul in care simti ca situatia iti scapa de sub control, tehnologia intervine si in aceasta instanta cu o solutie: Google a dezvoltat o extensie numita „StayFocusd”. Cu ajutorul acestei extensii poti seta un timp anume pe care vrei sa il petreci pe un website/blog etc., dupa care iti va afisa mesajul „Shouldn’t you be working?”.

 

  1. Munca in pauza de masa

 

Mancatul la birou nu te face doar antisocial, este, de asemenea, daunator pentru gandire, creativitate, productivitate si pentru propriul tau corp. Trist este faptul ca numai unul din cinci oameni isi parasesc biroul pentru pauza de pranz. Totusi, daca esti printre cei care mananca la birou, este posibil sa nu fie vina ta. Probabil nu este implementata cultura in mediul in care lucrezi sau ai un deadline care nu te lasa sa respiri nici un moment. Studiile arata faptul ca pauza de masa reprezinta o revigorare pentru creier si pe termen lung poate creste productivitatea. Cea mai buna metoda prin care sa iti aloci pauza de masa cum se cuvine este sa te hotarasti sa mananci in alta parte, precum o cafenea, restaurant sau pur si simplu in parc. O idee si mai buna este sa iti gasesti un grup de colegi si sa mancati impreuna.

Citeste si:  Cum sa iti risipesti viata - partea III