Parcă mai ieri îl țineai pentru prima dată în brațe și îl priveai cu o dragoste de care nu te credeai capabil că ești în stare să o simți, iar astăzi îl vezi mergând de-a bușilea și gângurind, tot mai curios în fața lumii care i se deschide în față.

Dar cum faci să îl protejezi de tot răul de pe pământ și cum îl ajuți să se dezvolte frumos? Sunt întrebări dificile, pe care ți le-ai pus de nenumărate ori și la care răspunsurile sunt destul de vagi.

Citeste mai jos

Chiar dacă ești conștient de faptul că nu îl poți proteja mereu și că în dezvoltarea sa sunt implicați și factori, ce nu țin de tine, continui să te zbați, căutând cele mai bune soluții, cele mai bune metode pentru a-l crește și cele mai sigure produse.

Cum tot mai multe persoane pun în balanță beneficiile și dezavantajele unui premergător pentru bebeluși, probabil că îți pui și tu întrebarea: Are sens să achiziționez pentru puiul meu un astfel de produs?

Ce este un premergător pentru copii?

Înainte de a ne avânta în lupta dintre pro și contra premergător, trebuie să facem o scurtă caracterizare a acestuia. Astfel, putem spune că un premergător este o jucărie mare, creată cu scopul de a-l ajuta pe cel mic să se deplaseze și de a-ți permite ție o clipă de răgaz.

Acest dispozitiv are forma unui centru de activități dotat cu roți, ce deține un chilot de susținere în care bebelușul se poate așeza atunci când obosește.

Pe piață există numeroase modele de astfel de jucării, care mai de care mai colorate și mai interesante, dotate cu tot felul de funcții – muzică, mici joculețe, jucării etc.

Pro sau contra premergătorului pentru copii?

Părerile cu privire la această jucărie sunt împărțite. Multe persoane afirmă faptul că nu ar trebui ca bebelușii să folosească un astfel de produs, altele că premergătorul este extrem de util și îl susține pe micuț în încercarea de a face cât mai mulți pași.

Citeste mai jos

  • Pro premergător
Citeste si:  Reprezentanții mediului de business concurează pentru un loc pe podiumul Corporate Tennis Open 4

Premergătorul face parte din categoria produselor special concepute pentru a-l ajuta pe micuț să meargă. Dar nu oricând, ci în momentul în care se observă tendința lui de a se ridica în piciorușe și când poate sta bine în funduleț, având musculatura suficient de dezvoltată pentru a-i susține greutatea.

Un premergător ales cu grijă, din materiale rezistente și cu o formă rotunjită, va ajuta copilul să facă mai mulți pași, iar când va obosi, îi va permite să se odihnească și să se distreze în același timp. Fiind dotat cu tot felul de jucării, acesta are și un rol educativ, putându-l ajuta pe micuț să își dezvolte abilitățile psihice.

De asemenea, premergătorul îi permite micuțului să se miște liber și să își construiască spiritul independent, iar părintelui îi oferă o ușoară relaxare. Asta nu înseamnă că acesta din urmă nu va mai supraveghea joaca micuțului, din contra – puișorul trebuie în permanență urmărit astfel încât să fie în siguranță.

  • Contra premergătorului

Principala problemă ce planează în jurul premergătorului este dată de siguranță, dar nu a produsului, ci a utilizării. Mulți părinți, văzând că bebelușul este ocupat, uită puțin să îl supravegheze, fapt ce poate cauza grave accidentări. Acest lucru nu înseamnă însă că premergătorul este dăunător, ci că utilizarea lui necesită în continuare o urmărire atentă.

Alte persoane afirmă că un premergător nu va ajuta micuțul să învețe să meargă, ci îl va face chiar să dezvolte anumite probleme în acest sens. Într-adevăr, folosirea jucăriei pe o perioadă mare de timp poate atrage după sine o dezvoltare motorie mai înceată, cel mic obișnuindu-se mai greu să meargă de unul singur. De aceea, premergătoarele au atât o vârstă maximă până la care pot fi utilizate, cât și o perioadă maximă de utilizare.

În concluzie, alegerea unui premergător este bună atâta timp cât produsul nu este destinat a fi utilizat pe o perioadă foarte mare de timp. Dacă se optează pentru un premergător ieftin, acesta este necesar să fie fabricat din materiale de calitate, cu funcție de reglare și nenumărate accesorii menite să contribuie la dezvoltarea micuțului. De asemenea, este obligatoriu ca părintele să supravegheze în permanență joaca și să înlăture în timpul acesteia toate obiectele din jur potențial dăunătoare.