Pe piata investitiilor exista foarte multe chichite, foarte multe recomandari care vin odata cu tendintele pietii la un moment clar, dar ce trebuie sa faci daca abia acum te hotarasti sa faci primul pas in aceasta lume? Majoritatea investitorilor de top la nivel mondial, vorbesc despre patru pasi pe care oricine trebuie sa ii ia in calcul atunci cand se gandeste sa finanteze o afacere.

1.Aprofundarea planului de afaceri al respectivului business

Citeste mai jos

In momentul in care persoana care vrea sa iti obtina investitia iti face o prezentare a ideii, trebuie sa fii sigur ca ai inteles pana la cel mai mic detaliu planul de afaceri. Adreseaza toate intrebarile necesare si ai grija ca interlocutorul tau sa fie capabil sa iti raspunda la toate nelamuririle si sa iti ofere toate detaliile. Nu vrei sa fii implicat intr-o afacere despre care nimeni nu stie clar in ce directie merge.

2.Asigurarea asupra existenta nevoii din piata

Planul de afaceri trebuie sa contina o cercetare de piata foarte minutioasa si sa te poata convinge din prima ca ideea are un mare potential de succes. Daca antreprenorul omite acest aspect, intreaba-l tu cum are de gand sa modifice comportamentul actualilor consumatori ai concurentei, directionandu-i catre propria companie.

3.Asigurarea de performanta echipei initiale de angajati

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Finante si Economie

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

O afacere de succes se construieste cu angajati talentati, pregatiti si dedicati. Ai grija ca antreprenorul sa fie perfect constient de acest aspect si sa fie deja documentat asupra a ceea ce presupune o echipa proactiva si eficienta de angajati. Trebuie sa il intrebi daca oamenii sunt specializati pentru ceea ce vor face, daca au experienta, daca tind catre a crea sau catre a executa si asa mai departe.

Citeste si:  Finante de la apropiati. Iata ce trebuie sa stii

4.Investitia trebuie sa fie rationala 100%
Cu atat mai mult la inceput de drum, investitorii pot sensibilizati, emotionati de persoanele care stiu sa isi prezinte « marfa » sau de o idee cu care ei se identifica in mare masura. Chiar daca este bine ca o investitie sa poata fi facuta intr-un domeniu de care esti pasionat, acest aspect nu este primordial.

Autor: Claudia Caraba