Calea spre a deveni un antreprenor mai eficient este presarata cu o serie de obstacole, mai mari sau mai mici, care pot fi ocolite din timp, daca tineti cont de urmatoarele recomandari venite din partea unor minti stralucite, care la vremea lor, au inspirat milioane de oameni, potrivit Bloomberg.

„In clipa cand nu reusesti sa te pregatesti cum se cuvine, deja te pregatesti pentru esec”: Benjamin Franklin.

Citeste mai jos

Franklin este unul dintre „paintii” Statelor Unite ale Americii, semnatar al Declaratiei de Independenta, dar si un mare antreprenor. In lucrarea sa, „Poor Richard’s Almanac”, Benjamin Franklin ii ajuta pe antreprenorii care vor sa invete mai multe despre acumularea averii si planificarea afacerilor. In esenta, liderul american spune ca strategia reprezinta unul din stalpii succesului obtinut de un bun antreprenor.

„Calitatea nu este o actiune, ci un obicei” : Aristotel

Stravechiul ganditor din Grecia antica spune ca in calitate de antreprenor, ai nevoie de un plan castigator, care sa fie bazat pe o buna calitate a produselor si serviciilor furnizate. Trebuie sa incerci tot timpul sa fii cat mai bun si te afli in fruntea celorlalti antreprenori prin ideile tale novatoare.

„Este bine sa gasesti defectiunile din activitatea ta si sa le repari” : Elon Musk

Celebrul antreprenor din SUA apreciaza ca un businessman de succes va sti sa ajunga la o calitate superioara, prin imbunatatirea activitatii sale. Succesul se datoreaza si feedback-ului celorlalti, mai spune Musk, care te indeamna sa traiesti, sa inveti si sa muncesti cat poti, pentru a dobandi succesul.

„Cel mai important lucru pe care-l poti face este sa gresesti – nu poti invata nimic, daca esti perfect” : Adam Osborne

Osborne spune ca erorile joaca un rol important pentru ca te vor invata sa cazi, sa te ridici si sa o iei de la capat, te vor cali pentru succes. Vei avea ocazia sa inveti multe din esecurile tale, asa ca vei deveni mai competitiv.

Citeste si:  Antreprenor de succes - ce presupune acest lucru?

„Antreprenoriatul reprezinta un refugiu al rebelilor” : Natalie Clifford Barney

Natalie Barney considera ca prin mentinerea unui spirit antreprenorial poti sa iti indeplinesti menirea. Trebuie sa te distrezi, sa agiti lucrurile, dar si sa fii un revolutionar in domeniul tau!

„Nu te identifici cu CV-ul tau, ci esti caracterizat de munca ta” : Seth Godin

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Management si Leadership

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Cu toate ca multi canditati pentru un job isi trec multe date despre performantele lor in CV-uri, trebuie spus ca ceea ce au facut acestia in trecut nu determina neaparat succesul lor ca oameni de afaceri. Este indicat sa te pregatesti sa inveti din erori si sa capeti mai multa experienta in business.

„Gandeste in termeni mari, iar daca iti propui un target, fa in asa fel incat sa te asiguri ca este vorba despre unul grandios” : Donald Trump

Nu este bine sa pleci de la ideea ca esti „prea mic” pentru un target mare. Trebuie sa stii ca exista multi oameni de succes, care au inceput afacerea de jos si au ajuns foarte sus. Trebuie doar sa nu te lasi descurajat si vei gasi o cale de a evolua tot timpul, mai spune Trump.

„Timpul tau este limitat, asa ca nu trebuie sa il irosesti, pentru a trai viata altei persoane” : Steve Jobs

Creatorul Apple considera ca nu este bine sa ai prejudecati cand vine vorba despre afaceri. Jobs spune ca nu poti trai in functie de gandirea altor oameni. Bazeaza-te pe vocea ta interioara si fii curajos! Urmeaza-ti inima si intuitia si vei avea sanse mari sa razbesti, mai preciza Jobs.

Mihai Matei