Foarte multi antreprenori nu stiu cum sa isi aleaga angajatii, astfel incat sa ii tina aproape pe termen lung. Bineinteles sunt multe modalitati de motivare si loializare a acestora, dar, in primul rand, trebuie sa stii pe cine recrutezi.

In acest sens, iti prezentam o serie de sfaturi care sa te ajute sa recutezi oameni care au reale sanse de a ramane la tine in companie pentru perioade lungi de timp.

Citeste mai jos

  1. Foloseste cat mai multe canale.

Pentru a avea de unde alege ceea ce iti doresti trebuie sa folosesti toate metodele care iti stau la dispozitie pentru a gasi oamenii potriviti. Nu uita de social media, de facultati, relatii personale si asa mai departe.

  1. Angajeaza pentru atitudine mai mult decat pentru aptitudine.

Bineinteles ca este important sa tii cont de capacitatile si cunostintele unui angajat, dar, mai mult decat atat, trebuie sa observi ce fel de atitudine are acesta si daca personalitatea sa se va integra in companie si in cultura organizationala a acesteia.

Aptitudinea se antreneaza, atitudinea – foarte greu.

  1. Promoveaza-ti brandul ca angajator.

Angajatii sunt mult mai loiali inca de la inceput cand vine vorba de o cultura organizationala cu care se identifica si in care cred. Asa ca este foarte util sa iti promovezi imaginea de angajator si sa creezi in mintea candidatilor o asociere directa intre valorile pe care compania le promoveaza si locul de munca in sine.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Resurse Umane

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

  1. Interactioneaza cu viitorii angajati.

Pentru a-i familiariza pe viitorii angajati cu brand-ul si cultura in care crezi, lasa-i sa te cunoasca in mai multe ipostaze decat cea de omul de dincolo de birou. Asadar, organizeaza interactiuni diverse: pe email, skype, fata in fata la birou, la pranz etc, astfel ii vei apropia de tine si de companie.

  1. Arata-le o relatie reciproca.

Nu uita sa arati candidatilor ca nu numai tu ii alegi pe ei, ci si ei trebuie sa te aleaga pe tine. Oamenii tin mult mai mult la alegerile proprii, decat la ale altora.

Autor: Claudia Caraba