Robert Kiyosaki, un cunoscut expert financiar, a scris mai multe carti, foarte bine vandute, in care explica cateva principii ale educatiei financiare. Printre acestea se numara carti precum „Tata bogat, tata sarac. Educatia financiara in familie”, „Cadranul banilor. Ghidul unui tata bogat pentru libertate financiara” sau „Avantajul inechitabil – Puterea educatiei financiare”

Potrivit afirmatiilor lui Robert Kiyosaki, exista cateva motive din cauza carora unii oameni au succes financiar, iar altii nu! Iata cateva citate de educatie financiara venite din partea lui Robert Kiyosaki:

„Unii oameni sunt facuti sa fie antreprenori. Eu nu am fost, asa ca a trebuit sa invat sa fiu antreprenor.”

Citeste mai jos

„Exista o unica diferenta dintre o persoana bogata si una saraca. Aceasta este chiar maniera in care isi utilizeaza timpul.”

„Anvergura succesului de care te bucuri sta in puterea dorintei tale, in puterea visului tau si in maniera in care iti directionezi dezamagirile pe drumul catre succes.”

„In viata, exista doua tipuri de probleme financiare. Una, sa nu ai destui bani; a doua, sa ai prea multi bani.”

„Oamenii care sunt saraci, ghinionisti si nefericiti sunt cei care folosesc deseori cuvantul maine.”

„Multe persoane isi sacrifica bogatia din viitor pentru cativa bani din prezent. Eu nu am facut prea multi bani la 20 sau la 30 de ani, dar azi fac milioane.”

„Cele mai bune raspunsuri se gasesc in inima, nu in minte.”

„Este bine ca tot timpul sa cauti oameni care deja au realizat ceea ce tu vrei sa realizezi. Nu te teme daca ceilalti ii considera nebuni, deoarece multi i-au judecat superficial. Discuta cu aceste persoane si te poti inspira din experienta lor.”

Citeste si:  Casa de marcat - fiscalizare

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Finante si Economie

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

„Bogatii devin si mai bogati deoarece ei muncesc ca sa construiasca sau ca sa achizitioneze si mai multe active. Pentru a avea mai multe active, nu trebuie sa muncesti mai mult sau pentru o perioada mai indelungata. Cu cat este mai ridicat IQ-ul financiar al unei persoane, cu atat aceasta munceste mai putin ca sa achizitioneze active mai multe si de o calitate mai buna. Asadar, activele muncesc pentru bogati producand venit pasiv.”

 

Mihai Matei