Starbucks a fost intotdeauna un loc in care poti gasi unele din cele mai bune cafele din lume. Astazi, este usor sa bei o cafea la la Starbucks oricand doresti, insa, nu la fel stateau lucrurile si in anul 1971 cand ar fi trebuit sa calatoresti pana in Seattle ca sa poti face asta.

Asadar, povestea brandului Starbucks incepe in anul 1971, cand in Seattle (SUA) se deschide primul magazin. Cei care s-au ocupat de deschiderea magazinului au fost Jerry Baldwin, Zev Siegl si Gordon Bowker.

 

In anul 1982, companiei Starbucks i se alatura si Howard Schultz, care, totodata,  devine si managerul departamentului de marketing, ocupandu-se de cele patru magazine existente la acel moment in Seattle.

 

In timpul unei calatorii in Italia, acesta viziteaza faimoasele baruri din Milano si ramane impresionat de gustul cafelei espresso, la fel si de popularitatea si cultura acestor baruri. Ca urmare a acestei calatorii, Howard Schultz implementeaza acelasi concept si in Seattle astfel incat in anii ’80 populatia de acolo incepe sa devina din ce in ce mai atrasa de cafea.

Citeste mai jos

960x540
In anii ’90, magazinele Starbucks incep sa se extinda, mai intai in Statele Unite ale Americii, apoi in intreaga lume, in anul 1996 deschizand primele cafenele inafara Americii de Nord, mai exact in Japonia si in Singapore.

 

Fenomenul Starbucks continua si in anii 2000. Compania se extinde in peste 30 de tari, avand mai mult de 6.000 de locatii.

 

Astazi, Starbucks continua sa aiba aceeasi popularitate, brandul fiind prezent in peste 40 de tari din intreaga lume si avand peste 14.000 de locatii, majoritatea aflandu-se inca in Statele Unite ale Americii.

Citeste si:  Mary Barra, CEO-ul cu cel mai mare succes din industria auto americana

 

Pe piata din Romania, Starbucks este prezent din Aprilie 2007.