Acesta reprezinta partea a doua a articolului intitulat „Sfaturi de marketing online pentru 2018”. Pentru a citi prima parte acceseaza link-ul: Sfaturi de marketing online pentru 2018

 

  1. Platformele social media

Prezenta si identitatea ta online incep cu website-ul si platformele tale social media. Pentru a captiva publicul tau tinta, este important sa comunici un mesaj puternic prin intermediul retelelor sociale.

Citeste mai jos

Un aspect foarte important pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand iti construiesti strategia pentru 2018 este sa fii constant. Un plan bine pus la punct poate avea un impact foarte puternic in vederea generarii de conversii, a gradului de dechidere si a unui rating mai bun in cardul motoarelor de cautare. Fii foarte receptiv la factorii care iti influenteaza imaginea brandului. Analizeaza-i si foloseste-i pentru a-ti imbunatati imaginea.

 

  1. Marketingul prin video

Videoclipurile reprezinta o unealta foarte buna pentru a comunica un mesaj la scara larga. Ia in considerare Facebook Live, Instagram Stories, si SnapChat Stories pentru a ajunge mai usor la publicul tau tinta.

Poti sa organizezi webminarii si eveminente live pentru lansarile de produse, tutoriale si pentru a raspunde la intrebari in timp real. Acest lucru da audientei un sentiment de importanta clientilor tai si ii face sa se simta mult mai conectati cu brandul si produsele tale.

 

  1. SEO (search engine optimization)

SEO nu trebuie sa lipseasca din nici o lista care prezinta strategia de online pentru 2018, dar si pentru urmatorii ani. Desfasoara un audit  SEO si afla cum folosesc utilizatorii website-ul si platformele tale sociale media. SEO va analiza aspectele care tin de optimizare, de pagina si de legaturile de credibilitate pe care le ai, iar in functie de aceste aspecte iti va face paginile vizibile sau nu. De exemplu, intr-una dintre actualizarile Google, un site care nu este responsive pe anumite device-uri nu va aparea in rezultatele cautarilor, indiferent de strategia de promovare pe care o foloseste.

Citeste si:  5 strategii de dezvoltare folosite de Mark Zuckerberg in Facebook

 

Odata ce intelegi legatura dintre actiunile pe care le intreprinzi si rezultatele pe care le ai in online, vei putea sa pui bazele unei strategii. Promovarea online este un domeniu mult mai complex decat pare, de aceea este recomandat sa apelezi la specialisti in loc sa stai sa inveti singur incercand.