Sistemul de climatizare nu este utilizat doar la răcirea aerului din interiorul autovehiculului atunci când temperaturile sunt insuportabile, ci și pe timp de iarnă, când este necesară încălzirea și dezaburirea rapidă a geamurilor, precum și asigurarea confortului pasagerilor.

Astfel, este necesar ca acesta să funcționeze cum trebuie. Pe lângă verificarea anuală într-un service autorizat și încărcarea cu freon auto, mai ales după ce mașina a fost intens utilizată, este recomandat ca acesta să fie întreținut corespunzător.

Ce este un sistem de climatizare auto

Cunoscut și sub numele de instalație de aer condiționat (AC) auto, sistemul de climatizare este responsabil de confortul pasagerilor atunci când temperaturile ating cote înalte sau prea joase, după caz. Acesta funcționează după un principiu fizic simplu, care are la bază freonul.

Citeste mai jos

Freonul este un agent de răcire fără de care sistemul de climatizare al unei mașini nu ar funcționa. El trece printr-un proces rapid și continuu, asigurând confortul celor din interiorul autovehiculului.

Nu toate mașinile au același tip de sistem de climatizare. La unele modele, aerul condiționat funcționează neîntrerupt, în timp ce la altele, din dorința producătorului de a oferi o mașină economică, funcționează cu întreruperi (datorită unui tip diferit de compresor).

Cum se asigură buna funcționare a sistemului de climatizare

În primul rând, este nevoie să se apeleze periodic la servicii de incarcare freon aer conditionat auto deoarece, atât trecerea timpului, cât și un număr mare de km parcurși pot face ca sistemul de climatizare al mașinii să nu mai dea randament.

Apoi, este important:

  • Se pornească instalația de climatizare cel puțin o dată pe lună, pentru a se permite lubrifierea sistemului și pentru a se evita pierderea etanșeității.
  • Să se parcheze mașina la umbră în timpul verii deoarece, în cazul în care în interior este prea cald, instalația de răcire se va forța să funcționeze.
  • Să nu se pornească instalația de răcire imediat după urcarea în autovehicul în timpul verii, ci să se deschidă mai întâi geamurile, urmând să fie pornită după ce s-au parcurs câteva sute de metri.
  • Se oprească sistemul de climatizare cu câteva minute înainte de a ajunge la destinație, însă nu și ventilația, în special pentru evitarea acumulării de bacterii și obținerea unei reduceri a consumului de combustibil.
  • Să se verifice regulat instalația, luându-se în considerare faptul că, anual, se pierde în mod natural 10-15% din cantitatea de refrigerant.
Citeste si:  3 intrebari si raspunsuri despre fatete dentare

Apelează la serviciile de încărcare freon la domiciliu oferite de Neoclim

Citeste mai jos

Atunci când nivelul freonului este scăzut, compresoarele angrenate de către motor funcționează mai greu pentru a oferi temperatura dorită, iar consumul de combustibil crește. Astfel, apare nevoia apelării la servicii de încărcare freon auto, pentru asigurarea atât a bunei funcționării a autovehiculului, cât și a confortului pasagerilor.

Neoclim oferă astfel de servicii în București, la un preț accesibil. Echipa de intervenție se deplasează chiar la domiciliul clientului unde, mai întâi verifică dacă instalația de climatizare funcționează cum trebuie, apoi efectuează încărcarea cu freon a aerului condiționat auto.

Altfel spus, Neoclim oferă un serviciu integrat care vizează menținerea sănătății sistemului de climatizare al unui autovehicul, utilizând aparatură de înaltă calitate. De asemenea, oferă informațiile necesare cu privire la întreținerea corectă a acestui sistem, ajutând clienții să se bucure de călătorii confortabile și frumoase.