Venirea verii are intotdeauna puterea de a ne determina sa cautam cea mai eficienta metoda de a slabi cateva kilograme si de a ne modela corpul. In cazul in care inclini catre activitatea sportiva, atunci trebuie sa stii ca unul dintre cele mai apreciate si utilizate aparate fitness pentru antrenamentele de acasa este banda de alergat. Acest fapt se datoreaza exercitiilor pe care acest aparat le pune la dispozitie: alergarea si mersul rapid sunt printre cele mai “la indemana” exercitii fizice pe care le poti face pentru a-ti imbunatati conditia fizica, starea generala de sanatate si aspectul corpului.

Desi scopul si functionalitatea nu se modifica, in prezent putem gasi fel de fel de modele care se deosebesc prin dimensiuni, forma, programe de antrenament oferite, informatii afisate sau functii suplimentare de monitorizare si siguranta. Multumita acestor diferente, poti alege o banda de alergat care se pliaza, una care nu are nevoie de o sursa de alimentare cu electricitate sau una ce-ti poate oferi nenumarate programe de antrenament si iti poate montoriza progresul. In plus, majoritatea modelelor de banda de alergat pot fi intrebuintate atat de incepatori, cat si de sportivii de performanta, oferind mai multe niveluri de dificultate si solicitand musculatura exact atat cat ai nevoie.

Citeste mai jos

Data fiind popularitatea acestui aparat fitness, in randurile de mai jos vei putea descoperi cateva motive pentru care un procent atat de ridicat din populatia Globului alege sa se antreneze zilnic pe banda de alergat.

 

Comoditate si eficienta

Atunci cand vorbim despre sport, cea mai comuna asociere este alergarea. Aceasta este modalitatea cea mai raspandita de a face sport, indiferent de frecventa, stil, motiv sau durata. Alergarea este prezenta in majoritatea sporturilor si jocurilor sportive, fiindca miscarea este una perfect naturala. Nu vei avea niciodata nevoie de ore de perfectionare si studiu asupra tehnicii corecte pentru a deprinde miscarile facute in timpul exercitiilor pe banda de alergat. Astfel, acest aparat fitness poate fi folosit exact din momentul in care l-ai montat in livingul sau dormitorul tau.

Citeste si:  EaSI, creditul fără garanții pentru afaceri de succes

Citeste mai jos

Un alt motiv evident pentru care banda de alergat este atat de accesibila ar fi faptul ca nu ai nevoie de un echipament special pentru a incepe exercitiile pe acest aparat, mai ales atunci cand folosesti banda in propria locuinta. Pentru practicarea multor sporturi, sunt necesare anumite lucruri, precum o suprafata de joc/teren, echipament specific sau accesorii adaptate mai multor conditii meteorologice, de temperatura sau lumina. Banda de alergat, in schimb, poate fi folosita in conditii optime, fara a presupune investitii suplimentare considerabile. Ai nevoie doar de o pereche de adidasi de alergare si putin timp.

Ritmul in care slabesti este direct proportional cu gradul de efort pe care il depui la fiecare antrenament. Banda de alergat simuleaza foarte precis o multitudine de conditii de stres fizic, iar viteza de alergare si gradul de inclinare a suprafetei pot fi controlate cu exactitate, detalii apreciate de toti utilizatorii, de la incepatori la sportivi de performanta. Mentinerea parametrilor fizici sub observatie te poate ajuta sa iti cunosti si depasesti limitele de rezistenta la efort, iar programele variate de exercitii pe care le ofera consola digitala din dotarea celor mai multe astfel de aparate fitness te vor apropia de rezultatele dorite in cel mai scurt timp cu putinta.

Fiecare persoana are nevoi si obiective diferite cand vine vorba de sanatate si fitness, iar stilul tau de a exersa este unic: de la gradul de rezistenta fizica, modul in care respiri si pozitia in timpul alergarii, pana la moralul pe care-l ai si puterea vocii interioare. Viziteaza sectiunea de fitness a site-ului Sport-Mag.ro si alege-ti banda de alergat perfecta, profitand atat de cele mai noi tehnologii de pe piata, cat si de reducerile de sezon si livrarea rapida!