Auzim din ce in ce mai des: „Trebuie sa spunem povesti pentru ca audientele noastre sa se implice in construirea brandului”.

Totusi, ce faci pentru a te asigura de faptul ca povestile pe care compania ta le spune isi ating scopul, conecteaza oamenii? In primul rand, trebuie sa intelegi cum functioneaza conceptul de storytelling. Ei bine, povestile vand pentru ca mintea oamenilor este setata sa recunoasca istorioare asa cum este setata sa distinga culori, numere sau forme.

Citeste mai jos

Totusi, cu atatea povesti spuse, ca oameni de marketing sau ca antreprenori, trebuie sa incepem sa spunem povesti mai bune. Cum facem asta?

 

Povesteste inceputurile afacerii tale.

Iar aici nu vorbim despre o poveste fara niciun scop, fara cap si fara coada, fara demonstrarea unei idei. Trebuie sa le explici consumatorilor pe intelesul lor faptul ca afacerea ta a inceput din dorinta de a rezolva o problema a lor. Astfel, lor le va fi foarte usor sa se puna in pielea ta si sa inteleaga de ce ar trebui sa devina clientii tai.

 

Arata-ti aprecierea fara de eroii de zi cu zi.

Oamenii iubesc eroii. Iubesc super-eroii. Cand suntem mici ne place sa auzim povesti cu Fat-Frumos si Spider-Man, cand ne facem mari, ne place sa auzim despre oamenii care ating succesul din pasiune. De ce? Pentru ca si atunci si acum, ne place sa ne identificam cu ei.

Ideea pe care multe companii nu o inteleg este tocmai faptul ca nu brandul trebuie sa fie eroul, ci clientul sau. Subliniaza, deci, succesul consumatorilor tai care s-au folosit de produsul sau serviciul oferit de tine.

Citeste si:  De ce este bine sa ai mesaje diferite fata de competitorii de pe piata

 

Arata partea umana a brandului.

Retelele sociale, spre exemplu, constituie un canal perfect pentru storytelling-ul indreptat astfel. Oamenii cumpara de la oameni, nu de la branduri. Arata-i asadar pe oamenii care muncesc zi de zi pentru consumatorii lor.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Marketing si Branding

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Este foarte important sa arati lucrurile bune, dar si pe cele mai putin bune. Creeaza un sentiment de intimitate intre fiecare persoana din publicurile tale si brand.

 

Subliniaza-ti tot timpul valorile organizationale.

O companie trebuie sa fie construita pe baza unui set de valori, pe o misiune si un scop, iar aceste lucruri nu trebuie uitate atunci cand vine vorba de storytelling. In acelasi timp, nu te teme sa impartasesti cu faptul ca in compania ta inca se lucreaza la anumite aspecte. Nimeni nu e perfect si toata lumea stie asta. Asa ca nu trebuie sa te pozitionezi ca un loc in care totul este roz si pus la punct pana la cel mai mic detaliu, pentru simplul motiv ca vei transmite suspiciuni si neincredere publicului tau.