Intr-o afacere, de multe ori persoana care a dezvoltat-o nu se implica in vanzarea produselor sau serviciilor. Lasand aceasta munca in sarcina altcuiva, este o greseala foarte mare deoarece clientii vor sa stie cine este liderul din spatele brandului.

Asadar, iata 3 sfaturi de vanzari care ii pot fi de folos oricarui antreprenor:

  1. Asculta

A asculta este mai greu decat pare. Insa, incearca sa petreci mai mult timp ascultand decat vorbind. Nu iti intrerupe interlocutorul si nu te gandi la ceea ce vei spune, ci mai degraba la tonul pe care il vei folosi. Fie ca incerci sa vinzi un produs, un serviciu sau propriul brand, ascultarea este foarte importanta deoarece fiecare potential client isi doreste sa fie auzit.

 

  1. Rezolva o problema

Un agent de vanzari foarte bun rezolva problema unui client. Ar putea fi o problema mai mica sau mai mare, dar a afla care este acea problema si a veni in rezolvarea ei cu o solutie reprezinta o mare calitate a unui om de vanzari. Mai mult, daca asculti corect vei putea sa citesti printre randuri si sa afli care este problema reala. Ar putea fi ceva diferit fata de ceea ce poate te astepti, dar daca o poti rezolva, cu siguranta vei fi privit ca un erou.

 

  1. Respecta sau depaseste asteptarile clientilor

S-a intamplat vreodata sa cumperi ceva si sa iti fie depasite cu mult asteptarile? Daca da, probabil te-ai simtit minunat si ai impartasit si altor persoane aceasta experienta.

Lantul hotelier Ritz-Carlton este cunoscut in intreaga lume mai ales pentru serviciile oferite peste asteptarile clientilor. Fiecare angajat are sarcina de a oferi servicii la cele mai inalte standarde, ei fiind priviti ca o extensie a brandului. Deci, in esenta, fiecare angajat este un ambasador de brand cat si o parte integrata a echipei de vanzari a companiei. Ai putea si tu sa adopti standardele Ritz ca propriul model de vanzari.

Citeste si:  Vanzari de succes - cum sa ii faci pe clienti sa te asculte

 

O parte din succesul brandului tau implica cele trei sfaturi enumerate mai sus. Asadar, poti deveni un mare agent de vanzari pentru afacerea ta urmand aceste sfaturi si responsabilizand personalul sa faca acelasi lucru.