Iata zece lucruri pe care sa le eviti daca vrei sa devii un om de vanzari de succes! Tehnici de vanzare mai putin stiute.

 

  1. A incerca sa vinzi orice altceva decat solutia

Atat oamenii cat si companiile cumpara lucruri cu scopul de a-si solutiona o problema. Oamenii de vanzari tind sa piarda prea mult timp oferind si explicand si iar oferind si iar explicand. In loc, ar trebui sa se asigure de faptul ca prospectul lor este convins ca produsul sau serviciul in cauza acopera o problema.

 

  1. A fi dependent de prezentarea produsului/serviciului

Unele persoane peterc ore intergi lucrand la prezentari cu care sa ajunga la potentialii lor clienti. Astfel, ei devin dependenti de un slideshow si uita esentialul. Oamenii cumpara de la oameni!

Citeste mai jos

Trebuie ca tu sa fii prezent si proactiv, prezentarea este pe locul doi (maximum).

 

  1. A trece peste intrebarile “dificile”

In momentul in care clientul are cuvantul, nu trebuie sa il aprobi la tot ce spune, sa te prefaci ca il crezi pana la cel mai mic detaliu. Intreaba-l lucruri precum: “Ce parere ai de pretul nostru?”, “Cum simti termenii impusi de noi?” “De ce ai face afaceri cu mine, daca pana cum ai facut cu concurenta mea?” si asa mai departe.

Daca nu ai aceste raspunsuri, nu poti sa treci cu bine mai departe.  Oamenii de top ai domeniului care prezinta cele mai noi tehnici de vanzare spun ca este foarte important sa nu consideram ca suntem obraznici pentru ca, de fapt, inspiram incredere in noi si sinceritate.

Citeste si:  4 tipuri de clienti dificili si cum sa te descurci cu ei

 

  1. A astepta pana la sfarsitul prezentarii pentru a vorbi despre pret

Daca si tu faci asta, trebuie sa stii ca in mintea clientului tau, oricat de mult l-ai fi adus la decizia de cumparare cu o prezentare si o discutie perfecte, ii vei aduce acum in minte pretul, banii, bugetele, fondurile alocate si asa mai departe.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Tehnici de vanzare

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Nu este cazul nici sa iti incepi discursul cu acest subiect, dar este bine sa il programezi pentru prima jumatate a intervederii voastre.

 

  1. A ignora ceilalti oameni de influenta

Intr-o intalnire de afaceri, chiar daca te intalnesti cu o singura persoana, terbuie sa stii ca in procesul deicizional exista si alte persoana cu roluri importante.

Daca nu esti sigur care anume sunt aceste persoane, nu ezita sa iti intrebi chiar interlocutorul. De multe ori, acei oameni au un rol mai important decat cel al persoanei cu care tu te intalnesti si atunci terbuie sa iti schimbi total strategia de abordare.

 

Autor: Claudia Caraba