De ceva timp se vechiculeaza ideea ca toti antreprenorii de succes isi incep ziua la 5 dimineata sau mai devreme. Sigur, intreband oamenii de succes despre obiceiurile lor si cum reusesc sa fie atat de productivi intr-o zi, putem primii niste mici secrete despre productivitate si organizare.

Exista linii generale, lucruri pe care majoritatea le au in comun, precum: munca peste program, sport, pauze si, unul dintre cele mai „populare” lucruri, trezitul la 5 dimineata. E minunat sa ne ghidam dupa oameni care deja au avut succes, sa ii privim ca mentori. Pana la urma urmei,  Leonardo Da’ Vinci a calcat in urma pasilor lui Verrocchio. Dar sunt lucruri pe care majoritatea le fac si lucruri pe care le auzim de la antreprenori de succes, dar care au putin mai mult timp sa comunice cu publicul.

Citeste mai jos

Trezitul la 5 dimineata este cheia succesului? Nu neaparat!

Adevarul este ca suntem diferiti, la fel si corpurile noastre. Asadar, reactioneaza diferit si, mai important, avem ciclul de somn, bioritmul si orele in care putem fi foarte productivi extrem de distincte. Daca te gandeai sa incerci sa iti schimbi complet ritmul si sa devii un om matinal, ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte. Este posibil sa ajungi chiar mai neproductiv si obosit decat erai inainte.

 

 

1. Fii atent la tine insuti si incearca sa intelegi ce functioneaza cu adevarat pentru tine.

Un ciclu de somn complet, care poate varia de la 8 ore la mai mult sau mai putin, este pe de departe mult mai important decat trezitul la 5 dimineata. Oboseala este printre principalele cauze de esec in lumea antreprenoriatului. Exemple concrete ne ofera Bryan Clayton(CEO Green Pal) si  Ross Andrew Paquett (CEO Marapost). Amandoi au avut o perioada in care incercau sa se trezeasca foarte devreme (intre 4 si 5 dimineata) pana au realizat ca acest lucru ii da complet peste cap. Acest lucru se aplica si in cazul perioadei in care incercau sa munceasca mai mult decat ar fi trebuit. Sfaturile lor?

  1. Te trezesti la ora la care stii ca esti complet odihnit si lucrezi la lucrurile cu impact real in orele in care stii ca esti productiv.
  2.  Mergi sa te odihnesti cand ai ideile epuizate, nu cand esti tu epuizat si lipsit de energie.
Citeste si:  Leadership: cum poate un parinte sa stopeze dezvoltarea copilului sau catre un lider adevarat

 

2. Fii gata de munca din momentul in care te trezesti.

Craig Wolfe (multimilionar, presedintele multinationalelor CelebriDucks si Cocao Canarad) spune ca nici nu conteaza de fapt cand se duce la culcare. Insa isi programeaza atent lucrurile. In general, acesta incearca sa fie gata de odihna pe la ora 9 seara si se trezeste pe la 9 dimineata. Insa datorita faptului ca lucreaza pe mai multe fusuri orare,trebuie sa lucreze si noaptea. Cu toate acestea, isi programeaza somnul de asa natura incat sa fie odihnitor, sa isi faca tot ciclul de care are organismul nevoie, dar atunci cand se trezeste este gata de munca. Dupa ora 9 dimineata raspunde la telefon indiferent de situatie, raspunde la e-mailuri si tot asa.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Management si Leadership

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Important este sa te trezesti suficient de odihnit incat sa poti lucra din momentul in care te-ai trezit.

3. Programeaza-ti timpul!

Natasha Nelson (multimilioanara, detinatoarea unei fabrici de ciocolata cu renume mondial si a unei companii de jucari) spune ca ultimul lucru pe care il face la sfarsitul programului este sa isi programeze dimineata celei de-a doua zi. De ce? Pentru ca astfel nu mai pierde timp pentru a isi sorta lucrurile si trece direct la actiune.

In plus, acest lucru o ajuta sa isi aranjeze lucrurile pentru timpul in care stie ea ca lucreaza cel mai bine. Aceasta se trezeste deobicei in jurul orei 9 dimineata.

 

Nu totul consta intr-un program matinal. Atunci cand tinzi spre cele mai bune versiuni ale tale, cand lucrezi cu tine sa iti dezvolti cunostintele atat pe plan personal, cat si in mediul antreprenorial, nu trebuie sa iti faci griji de succes. Eventual, cu timpul o sa reusesti sa atingi ce ti-ai dorit.