In majoritatea companiilor, aproape orice lider este influentat de tehnologie si vrea sa faca in asa fel incat sa isi aduca „amprenta” in aceasta lume.

Liderii tineri reprezinta speranta pentru un viitor mai bun, iar studiile arata faptul acestia sunt cu 11% mai predispusi sa influenteze schimbarile globale in zona de business.

Cu toate acestea, cand se pune problema „cresterii” sefilor la locul de munca, angajatorii sunt destul de confuzi, scrie glassdoor.com.

Citeste mai jos

Pentru multe companii, leadership-ul reprezinta inca o problema cu care se confrunta, mai ales ca acestea au nevoie de lideri in toate substraturile de activitate. In jur de 7 din 10 dintre angajatori apreciaza ca nu au abilitatile necesare pentru a genera noi lideri.

Numai 1,3 din 10 dintre sefii unor firme angajatoare sustin ca stiu sa isi instruiasca salariatii, astfel incat macar unii dintre acestia sa devina lideri. Potrivit Psychology Today, peste 4 din 10 tineri vor sa obtina o pozitie executiva dupa doi ani de activitate intr-o anumita companie. Si totusi, care este cea mai simpla modalitate de a promova la job?

Expertii citati de glassdoor.com spun ca este foarte important ca ideile tale sa ajunga la sef, deoarece astfel vei avea potentialul sa inspiri o schimbare la jobul tau, prin leadership-ul tau simplu. Asadar, in cazul in care vei vedea ca sesizezi o oportunitate, este bine sa vorbesti despre ideile tale cu angajatorul, mai ales daca seful tau se afla in cautarea unor idei noi!

Implica-te in activitatile pe care le faci in fiecare zi la birou!

Este bine sa te poti adapta oricand schimbarilor si fii cat mai responsabil! Incearca sa iti propui sa fii mereu interesat dupa experienta si cunoastere. Liderii adevarati sunt cei care fac un pas inainte, in clipa cand altii stau pe loc si se tem sa actioneze.

Citeste si:  Cat de mult iti influenteaza viata deschiderea unei noi afaceri

Nu trebuie sa te temi de schimbare, oricare ar fi aceasta, sustin specialistii. Este necesar sa fii cat mai responsabil la jobul tau si sa tii tot timpul cont de faptul ca fiecare loc de munca implica existenta unor succese si esecuri, insa totul depinde de atitudinea ta.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management Management si Leadership

    Tehnici de vanzare


Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Nu te ascunde si incearca sa iti asumi ceea ce faci, deoarece in cazul in care vei reusi sa inveti din provocari, o sa intorci situatia in favoarea ta. Multi lideri isi doresc sa aiba in subordine oameni care au o astfel de atitudine, deoarece transforma compania intr-un loc mai sigur.

Este recomandat sa te implici cat mai mult in activitatile pe care le faci in fiecare zi la birou! Cercetarile arata faptul ca intr-o firma doar 30% dintre salariati „pun suflet” in ceea ce fac, iar circa 7 din 10 ditre angajati lucreaza numai pentru a obtine un salariu si atat, nu tin neaparat sa fie mai productivi. In cazul in care doresti sa ajungi un lider, este necesar sa muncesti cu pasiune si sa incerci tot timpul sa ai rezultate cat mai bune!

Mihai Matei