Continuam lista cartilor potrivite pentru manageri, antreprenori, oameni de afaceri sau marketeri la inceput de cariera. Pentru ca poarte fi o adevarata provocare sa fii un manager bun, luand in considerare cate persoane depind de tine, am ales sa prezentam cateva carti pline de sfaturi utile si insigh-uri despre cum sa reusesti sa-ti imbunatatesti calitatile manageriale. Selectia de carti contine sfaturi si modele de leadership care sa ajute sa descoperi cea mai buna abordare in domeniul dezvoltarii afacerilor.

 

6. Ce e dificil la lucrurile dificile, Ben Horowitz

ce e dificil la lucrurile dificile

Ben Horowitz ne vorbeste despre cat de greu este sa pui pe picioare o afacere nou si mai ales cat de dificil este sa conduci una. Pune accent pe importanta deciziilor care influenteaza profund mersul lucrurilor. Cartea prezinta cum functioneaza o afacere cu bune si cu rele, momentele de criza si cele de dezvoltare inspirata din propria poveste. Sfaturile prezentate sunt esentiale atat pentru viitorii manageri, cat si pentru antreprenori cu experienta. Se vorbeste despre infiintarea unei firme, activitati de cumparare, despre investitii, vanzare si cum sa abordezi cel mai bine problemele care se ivesc in afaceri.



 

7. Liderii buni pun intrebari extraordinare, John C. Maxwell

liderii buni pun intrebari

In aceasta carte este vorba despre rolul esential al intrebarilor ca instrument de invatare si asimilare de cunostinte noi. Mai exact, cartea ne prezinta care sunt intrebarile pe care un lider ar trebui sa si le puna pentru a se dezvolta si a deveni mai bun. Cartea ofera sfaturi utile despre cum trebuie sa-ti structurezi cat mai eficient un plan de conducere, care sa fie orientat catre obtinerea rezultatelor dorite si catre evolutie continua.



 

8. Drive – ce anume ne motiveaza cu adevarat, Daniel Pink

drive ce anume ne motiveaza cu adevarat

Daniel Pink vorbeste in aceasta carte despre principalii stimuli care-i motiveaza pe oameni sa se dezvolte, sa-si puna pe picioare o afacere. In mod surprinzator, motivul nu sunt banii. Autorul ne dezvaluie ca secretul performantelor este dorinta constanta de a invata. Acest lucru te motiveaza sa atingi succesul si sa devii cu adevarat satisfacut. Cercetarea lui Pink se bazeaza pe trei piloni majori ai motivarii: autonomia, perfectionarea si scopul. Pentru fiecare in parte ofera solutii utile si sfaturi cum sa le pui in practica.

 

9. Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace, Stephen R. Covey

7 deprinderi

Este una dintre cele mai cunoscute carti de management si leadership. Pune la dispozitie cititorilor o serie de lectii si sfaturi importante in domeniul afacerii si dezvoltarii personale. Cartea ghideaza toti viitorii manageri si lideri spre abordarea ideala in afaceri. Stephen R. Covey explica care sunt deprinderile principale pentru a eficientiza munca, a solutiona problemele si a prioritiza corect sarcinile, astfel incat sa iti dezvolti afacerile. Directiile propuse de autor, odata urmate, aduc rezultate bune, atat in domeniul afacerilor, cat si in viata personala.

 

10. A da si a lua – o abordare revolutionara a succesului, Adam Grant

a da si a lua

Adam Grant vorbeste despre faptul ca un lider bun nu trebuie sa se bazeze doar pe munca si talent, ci si pe a crea conexiuni cu oamenii pe care ii coordoneaza. Printr-o examinare atenta a mentalitatilor angajatilor la locul de munca, reuseste sa delimiteze trei tipuri de gandire in randul acestora.

  • Exista persoane care cer ajutor dar nu dau nimic inapoi
  • cei care ajuta doar cand au ceva de castigat sau primesc ceva in schimbul ajutorului oferit
  • si cei care ajuta fara a cere ceva in schimb.

In functie de ce fel de mentalitate abordeaza un lider, ii este dictat un traseu spre succes. Odata citita cartea, s-ar putea sa va reorientati catre alte directii de gandire care sa dea roade pe termen lung.

 

Prima parte a articolului o gasiti aici.